LEER AYURVEDA

WAT MOET IK ETEN VOOR KAPHA DOSHA?

Een Kapha-pacificerend dieet is cruciaal om Kapha Dosha in balans te houden. Omdat kapha van nature koel en langzaam is, profiteert het van stimulerende activiteiten en voedingsmiddelen om zijn energie te vergroten. koude, natte voedingsmiddelen kunnen de zwaarte van Kapha verergeren. Als je een overheersing hebt van Kapha dosha, kies dan voor voedingsmiddelen die warm, licht, licht, en milde gekruid zijn. Uw maaltijden moeten fris, goed gekookt, lekker, aangenaam en bevredigend zijn.

Eet regelmatig op de juiste momenten - vermaak, middag en avond. Zorg ervoor dat u bij elke maaltijd de juiste hoeveelheid eet en zowel te veel eten als te weinig leert. Snack alleen indien nodig en bij matiging, zodat het uw honger naar de volgende maaltijd niet afneemt. Eet in een rustige, ontspannende omgeving.

Voedsel dat ten goede komt aan de Kapha Dosha

1. Fruit: appels, abrikozen, bessen, kersen, citroenen, perziken, peren, limoenen, pruimen, rozijnen.

2. Groenten: artisjok, asperges, bieten, paprika, bittere meloen, broccoli, spruitjes, kool, wortel, selderij, pepers, uien, knoflook, erwten, aardappel, okra, mierikswortel.

3. Granen: maïs, boekweit, amarant, haver, quinoa, wilde rijst, tapioca, tarwezemelen.

4. Peulvruchten: zwarte bonen, marinebonen, linzen, pulsen.

5. Dairy: Buttermilk, Cottage Cheese, Ghee.

6. Noten en zaden: walnoot, amandel, chia, vlas.

7. Kip, vis, eieren, garnalen.

8. Spices: Ajwain, Basil, kruidnagel, peper, kurkuma, koriander, munt, nootmuskaat, oregano.

9. Voorstander van lichte en luchtig voedsel boven dichte en zware mensen om de zwaarte van Kapha tegen te gaan.

10. liever warme, goed gekookte, lichte maaltijden boven koude en zware.

11. Kapha wordt in evenwicht gebracht door scherpe, bittere en samentrekkende smaken en verergerd door zoete, zure en zoute smaken. Inzicht in deze smaakprofielen kan u helpen betere voedingskeuzes te maken, zelfs zonder een uitgebreide lijst met Kapha-balancing-voedingsmiddelen.

Voedsel om te vermijden voor Kapha dosha

1. Overmatig zout en zoet voedsel.

2. Sweetsers: datumsuiker, fructose, rietsuiker, ahornsiroop, witte suiker.

3. Oliën: avocado -olie, kokosolie, olijfolie, geraffineerde olie, zonnebloemolie.

4. Vlees: rundvlees, buffel, donkere kip, eend, varkensvlees, lam, zalm, sardines.

5. Noten en zaden: kokosnoot, cashewnoten, pistachenoten.

6. Dairy: ijs, zure room, bevroren yoghurt, overmatige kaas.

7. Peulvruchten: Bidney -bonen, soja, urad dal, koude tofu.

8. Granen: pannenkoeken, pasta, tarwe, witte en bruine rijst.

9. Groenten: avocado, komkommer, olijven, tomaten, courgette, pompoen, pompoen, rauwe groenten of salades.

10. Fruit: bananen, kokosnoten, datums, vijgen, druiven, kiwi, grapefruit, ananas, tamarinde.

VEDAS INZICHTEN

Lees Meer over Ayurveda

Ga verder met je reis in de wereld van Ayurveda met onze collectie artikelen geschreven door onze Ayurvedische artsen die zich toeleggen op Ayurvedische principes, behandelingen en leefstijlgangen. Van het begrijpen van je dosha tot het leren over natuurlijke remedies, deze artikelen bieden waardevolle inzichten om je welzijn te verbeteren.

The Ancient Vedas Explained by Art of Vedas

VEDAS INZICHTEN

Verken de Vedas Insights Bibliotheek

Toegang tot onze uitgebreide bibliotheek met artikelen uit de Vedische teksten. Hier vindt u wetenschappelijke inzichten in Ayurveda, inclusief de geschiedenis, filosofie en de toepassing ervan in moderne wellnesspraktijken.

Onlangs bekeken producten